DEX pariuri online

In aceasta sectiune aveti acces la majoritatea termenilor folositi frecvent de casele de pariuri, din Romania si strainatate. Termenii apartin celor mai frecvente sporturi preferate de jucatori: de la jocuri de fotbal pana la tenis si chiar curse de cai. Pentru a face cautarea mai usoara tastati ctrl+f si cautati termenul in interiorul acestui dex online – browserul va directioneaza exact unde este localizat termenul, iar in dreapta acestuia aveti la dispozitie descrierea. Termenii, din pacate, nu sunt asezati in ordine alfabetica!

 

Quinella – Un simplu pariu de tip “pool” care permite 2 selectii pe aceeasi cursa. Indiferent de ordinea in care termina participantii, acestia trebuia sa castige locurile 1 si 2. Pariul Quinella se poate rambursa doar in conditiile in care un neparticipant la joc a fost selectat in pariul respectiv.

 

Pariu simplu sau pariu normal – Ambele cazuri reprezinta acelasi lucru! Pariurile simple sau normale sunt cele care implica doar o selectie. Logic vorbind, pentru ca biletul sa fie castigator unicul pariu trebuie sa fie castigator.

 

Pariu dublu – Indiferent ca vorbim de un pariu Round Robin sau Parlay cu 2 selectii, pariul dublu se caracterizeaza prin selectii pentru doua evenimente total diferite. La fel ca la pariul simplu, aceste selectii trebuie sa fie castigatoare pentru a avea un bilet castigator “in mana”.

 

Pariu triplu, pariu 4 selectii, pariu 5 selectii, pariu 6 selectii, pariu 7 selectii, pariu 8 selectii, pariu 9 selectii, pariu 10 selectii, pariu 11 selectii, pariu 12 selectii, pariu 13 selectii, pariu 14 selectii – Toate acestea se caracterizeaza prin numarul de selectii aplicate pe un bilet si au in comun faptul ca trebuie sa contina doar selectii castigatoare pentru a aduce un profit jucatorului.

 

Trixie – Termen recunoscut de profesionisti, este format din total 4 pariuri si are in componenta 3 selectii pe evenimente diferite, 3 pariuri duble si unul triplu. In cazul Trixie au loc anumite conditii speciale: atunci cand ies doua selectii invingatoare, acestea genereaza un castig si unul din pariurile duble va iesi, de asemenea, invingator. Daca toate cele 3 selectii ajung sa se dovedeasca a fi castigatoare, toate pariurile duble si cel triplu vor aduce bani in plus buzunarului tau.

 

Patent – Patent reprezinta o formula de pariere ceva mai avansata si se caracterizeaza prin sapte pariuri care implica trei selectii pe evenimente unice, trei pariuri simple, trei duble si un singur pariu triplu. Daca aveti o singura selectia castigatoare aveti si un castig garantat. O alta conditie pentru castigarea unui pariu simplu este sa prindeti o selectie oarecare. In cazul castigarii a 2 selectii diferite atunci mai adaugati la portofoliu 1 pariu dublu castigat si 2 pariuri simple. In fericitul caz in care cele 3 selectii ies castigatoare atunci va puteti bucura de profitul a 3 pariuri simple, 3 duble si unul triplu.

 

Patent combinat – Se caracterizeaza prin mixul de combinatii care pot exista intre 4 si 6 selectii astfel incat patentul combinat sa ajunga sa fie format din 28 de pariuri. Mai multe detalii va oferim in tabelul de mai jos:

 

Pariuri simple Pariuri duble Pariuri triple
Patent 1 – a, b, c a, b, c ab, ac, bc a, b, c
Patent 2 – a, b, d a, b, d ab, ad, bd a, b, d
Patent 3 – a, c, d a, c, d ad, ac, cd a, c, d
Patent 4 – b, c, d b, c, d bd, cd, bc b, c, d

 

Yankee – Reprezinta intruchiparea perfecta a unui cocktail format din 11 pariuri a cate 4 selectii pe evenimente unice. Aceste 11 pariuri trebuie sa aina in componenta: 6 pariuri duble, 6 pariuri triple si un pariu cu 4 selectii. In acest caz oricare 2 selectii castigatoare poate garanta un eventual castig iar daca oricare 2 dintre selectii ies castigatoare doar unul din pariurile duble vor genera un eventual profit. O alta conditie spune: daca 3 selectii ies castigatoare, doar 3 din pariurile duble si un singur pariu triplu va avea efecte pozitive asupra bugetului tau – ies castigatoare. Ultima conditie in cadrul Yankee spune: daca toate cele 4 selectii ies invingatoare, iti vor genera castig pentru absolut toate cele 6 pariuri duble, 4 triple si cel simplu.

 

Yankee combinat – Daca Yankee a fost complicat, lucrurile pot fi si mai dificile la Yankee combinat. Astfel, in acest caz, pariul implica 5 sau 6 selectii pe evenimente unice. Acestea trebuie sa fie formate din toate combinatiile posibile a cate 4 selectii pentru fiecare. In cazul a 5 Yankee unice vor exista nu mai putin de 55 pariuri. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza Yankee combinat va punem la dispozitie urmatorul tabel de mai jos:

 

Pariuri duble Pariuri triple Pariuri 4 selectii
Yankee 1 – a,b,c,d ab,ac,ad,bc,bd,cd abc,abd,acd,bcd abcd
Yankee 2 – a,b,c,e ab,ac,ae,bc,be,ce abc,abe,ace,bce abce
Yankee 3 – a,b,d,e ab,ae,ad,be,bd,ed abd,abe,ade,bde abde
Yankee 4 – a,c,d,e ae,ac,ad,ec,ed,cd acd,ace,ade,cde acde
Yankee 5 – b,c,d,e eb,ec,ed,bc,bd,cd bcd,bce,bde,cde bcde

 

Lucky 15 – Pentru aceasta urmatoarele elemente sunt caracteristice: format din 15 pariuri, fiecare a cate 4 selectii formate din evenimente unice, 4 pariuri normale, 6 pariuri duble, 4 pariuri triple, si un pariu cu 4 selectii. In aceasta ecuatie extrem de complicata, daca oricare din selectii iese castigatoare unul din pariurile simple depuse va aduce castig. Atunci cand prindeti 2 selectii, oricare ar fi ele, 2 din pariruile simple depuse impreuna cu unul dublu va genera garantat profit. O alta conditie spune ca atunci cand 3 selectii sunt invingatoare, un numar de 3 pariuri simple, 3 duble si 1 pariu trimplu va umple, garantat, buzunarul tau cu mai multi bani. In cel mai fericit scenariu posibil, cu 4 selectii castigatoare, va bucurati de castigul a 4 pariuri simple, 6 duble, 4 triple si pariul simplu cu 4 selectii. Trebuie mentionat ca acest tip de pariere, Lucky 15, poate fi folosit in toate sporturile care permit parierea online in afara de cele bazate pe numere, precum Loto, sau cele de cai si Pari-mutuel.

 

Super Yankee – Acest stil de pariere este format din 26 pariuri care implica la randul lor 5 selectii pe evenimente unice, 10 pariuri triple, 5 pariuri a cate 4 selectii fiecare si unul singur cu 5 selectii. Super Yankee poate da rezultate in cazul in care oricare din cele doua selectii ies castigatoare.

 

Lucky 31 – Reprezinta un stil de pariere format dintr-un total de 31 de pariuri care presupun crearea de 5 selectii stabilite pe evenimente unice, 5 pariuri simple, 10 pariuri duble, alte 10 pariuri triple, 5 pariuri cu patru selectii si unul cu 5 selectii. Se poate garanta un eventual castig doar pentru scenariul in care o selectie, oarecare, devine castigatoare.

 

Heinz – Stil de pariere extrem de complex format din 57 de pariuri care trebuie sa implice urmatoarele: 6 selectii pentru evenimente unice, 15 pariuri duble, 20 de alte pariuri triple, 15 pariuri cu 4 selectii, alte 6 pariuri cu 5 selectii si, desigur, 1 pariu cu nu mai putin sau mai mult de 6 selectii. Daca urmaresti un castig trebuie sa ai grija ca 2 selectii sa-ti iasa castigatoare.

 

Lucky 63 – Pentru ca nu degeaba se numeste Lucky 63, acest format de pariere online este format din nu mai putin de 63 de pariuri. Aceste 63 de pariuri trebuie sa respecte urmatoarele implicatii: 6 selectii pe evenimente unice, 6 pariuri normale, 15 pariuri duble, nu mai putin de 20 de pariuri triple, alte 15 pariuri cu 4 selectii, 6 pariuri cu 5 selectii si unul singur cu 6 selectii. Ca si mai sus, in cazul Lucky 31, orice selectie care iese castigatoare iti garanteaza un castig.

 

Alphabet – Acesta este un alt tip de pariu extrem de unic si des aplicat de profesionisti. Alphabet implica 6 selectii pe evenimente unice, 2 patent-uri, adica 14 pariuri, 1 Yankee, adica 11 pariuri si un singur pariu cu doar 6 selectii. Si in acest caz, orice selectie iti poate umple buzunarele garantat in functie de miza pe care o stabilesti la inceput.

 

Super Heinz – In special dedicat celor cu experienta in pariuri sportive online, Super Heinz este format din nu mai putin de 120 de pariuri. Din aceste 120 de pariuri se cer urmatoarele implicatii: 7 selectii pe evenimente unice, 21 de pariuri duble, 35 de pariuri triple cu doar 4 selectii, 21 de pariuri cu 5 selectii, alte 7 pariuri cu 6 selectii, si desigur, un pariu cu 7 selectii. Comparativ cu Alphabet sau Lucky 63, in acest caz, pentru a putea sa castigi, ai nevoie sa prinzi doua selectii oarecare.

 

Goliath – Daca ai de gand sa joci in stil Goliath trebuie sa stii ca implica 247 de pariuri – aceste pariuri, la randul lor, implica urmatoarele: 8 selectii pe evenimente diferite, 28 de pariuri duble, 56 de pariuri triple, alte 70 de pariuri cu nu mai putin de 4 selectii, 56 de pariuri cu 5 selectii, 28 pariuri cu 6 selectii, 8 pariuri cu 7 selectii si ca de fiecare data, la urma, un singur pariu insa cu 8 selectii. In cazul Goliath oricare doua selectii castigatoare garanteaza un castig.

 

Block – Diferit comparativ cu stilurile de parieze online de mai sus, Block iti garanteaza un castig daca prinzi doua selectii, insa trebuie sa respecti urmatoarele conditii: sa implici 9.10,11 sau 12 selectii si sa incluzi toate combinatiile posibile de pariuri duble, triple si cu mai multe selectii.

 

Union Jack – Stil total diferit, implica 9 selectii pe evenimente unice care trebuie sa formeze 8 grupuri decate 3. Pentru o intelegere mai usoara a Union Jack va punem la dispozitie schema de mai jos:

 

3 linii orizontale (1-2-3 / 4-5-6 / 7-8-9)

3 linii verticale (1-4-7 / 2-5-8 / 3-6-9)

si 2 diagonale (1-5-9 / 3-5-7)

 

1 2 3
4 5 6
7 8 9

 

Trebuie precizate urmatoarele: Pentru fiecare grup de 3 se pot plasa pariuri triple, forma de pariere Patent si cunoscutul Trixie. Putem deduce astfel ca pariurile triple de tip Union Jack sunt formate din 8 pariuri pe 9 selectii, patenturile Union Jack din 56 pariuri si 9 selectii iar Trixie Union Jack are in componenta 32 de pariuri pe 9 selectii. Pentru bonusuri aveti la dispozitie:

 

2 triple care ies castigatoare – bonus 10% din tot castigul

3 triple care ies castigatoare – bonus 10% din tot castigul

4 triple care ies castigatoare – bonus 10% din tot castigul

5 triple care ies castigatoare – bonus 10% din tot castigul

6 triple care ies castigatoare – bonus 10% din tot castigul

8 triple care ies castigatoare – bonus 10% din tot castigul

 

Primii 2 – In cazul pariurilor online care implica curse de caini sau cai, primii doi presupune prezicerea, de catre dvs, a pozitiilor pe care le vor ocupa acestia la linia de finish.

 

Primii 2 – ordine corecta (sfc) – Comparativ cu Primii 2, aici se cere prezicarea exacta a primelor doua pozitii – se cere exact pozitia 1 si 2, asta pentru a castiga pariul. Trebuie spus ca si acest tip de pariu vizeaza doar cursele de caini sau cai.

 

Primii 2 – orice ordine (rfc) – Avantajul acestui stil de pariere este ca se permite prezicerea locurilor 1 si 2 in orice ordine posibila. La fel ca si la “Primii 2 – ordine corecta” sau “primii 2”, acest stil de pariere se refera doar la cursele de caini si cai.

 

Primii 2 – Dublu (ordine corecta) – Acest tip de pariere implica alte doua parieri de tipul “Primii 2 – ordine corecta (sfc)” – vezi definitia de mai sus pentru parierea respectiva.

 

Combinatie Primii 2 (cfc) – In cadrul curselor de caini si cai, mai exista si posibilitatea de a paria cu 3 sau mai multe selectii pentru aceeasi cursa. Daca oricare doi participanti termina pe locurile 1 si 2, indiferent de ordine, ai castigul garantat. Pentru a prezenta limpede situatiile posibile iti punem la dispozitie, mai jos, cele 6 posibilitati disponibile in vederea castigarii biletului.

 

1 2 3 4 5 6
Rezultat a-b a-c b-a b-c c-a c-b

 

Combinatie Primii 3 – O alta tehnica de pariere la curse de cai sau caini – aceasta implica 3 sau mai multe selectii din cadrul aceleiasi curse. Conditia pentru un eventual castig este ca oricare din cei 3 participanti sa finalizeze cursa pe locurile 1, 2 si 3, indiferent de ordine.

 

Showcast – Pariu, dedicat curselor de caini, care se bazeaza doar pe cotele initiale sau pe cele de la curse si care este disponibil doar pentru cursele de cai dinUK si Irlanda. Acest pariu are in componenta parierile “Primii 2” sau “Primii 3”.

 

Taeser – Aceasta tehnica de pariere este unica in felul ei deoarece implica 2 sau mai multe selectii pe Handicap puncte sau Total puncte in fotbal american si baschet. Taeser se caracterizeaza prin faptul ca doar un numar fix de puncte pot fi vandute si cumparate pe toate selectiile sale, cu conditia ca toate selectiile sa fie castigatoare – abia atunci si pariul Taeser va aduce bani in plus buzunarului tau. Trebuie tinut cont de faptul ca achitionarea de puncte atrage de la sine modificarea handicapului si a potentialului castig.

 

Pariu conditionat – Frumusetea acestui tip de pariere online o reprezinta faptul ca implica intre 2 si 12 selectii obisnuite (simple) insa care sunt conectate printr-o conditie. Cele doua conditii particulare in acest sens sunt: 1. Single Action – atunci cand prima selectie efectuata trebuie sa fie castigatoare pentru ca pariul sa mearga mai departe la a doua, iar ulterior succesiv pentru restul selectiilor. 2. Double Action cere ca prima selectie sa fie castigata, sa se finalizeze remiza sau partida sa fie anulata. Ulterior, se procedeaza la fel, succesiv, pentru restul selectiilor disponibile. Pariul conditionat nu va fi castigat in conditiile in care o selectie pierde.

 

Exacta – orice ordine – Indiferent de ordine, atunci cand optezi pentru acest tip de pariere, trebuie sa prezici locurile 1 si 2. Acest tip de pariere online este compus din 2 pariuri care implica doua selectii pe aceeasi cursa.

 

Trifecta – Prima proprietate care apartine de Trifecta o reprezinta implicarea de 3 selectii pe aceeasi cursa. Acest pariu se poate spune ca este unul de tip “Pool”. Pentru ca biletul sa iasa castigator trebuie sa se prezica locurile 1, 2 si 3. Pariul se poate rambursa atunci cand un neparticipant a fost ales.

 

Combinatie Trifecta – Ca si Trifecta, acesta este un pariu etichetat “pool”. Combinatie Trifecta implica 3 selectii pe aceeasi cursa. Se cere prezicerea locurilor 1, 2 si 3, indiferent de ordine. Ca si in Trifecta, daca ati selectat un neparticipant la cursa, banii de pe pariu se vor rambursa.

 

Superfecta – Un alt pariu de tip “pool” insa care implica doar 4 selectii pe aceeasi cursa. Pentru acest tip de pariu, este necesar sa preziceti locurile 1,2,3 si 4 – exact in ordinea corecta. La Superfecta biletul tau va fi descalificat iar banii vor fi returnati daca ati selectat un neparticipant.

 

Combinatie Superfecta – Principala caracteristica care apartine de acest pariu o reprezinta implicarea celor 4 selectii pe aceeasi cursa si prezicerea, indiferent de ordine, a pozitiilor 1,2,3 si 4. Ca si la Superfecta sau Trifecta, daca ati selectat un neparticipand pariul se va rambursa.

 

Primii 2 – Triplu (ordine corecta) – Aproape identic cu pariul “primii 2 – triplu” standard, implica 3 selectii “Primii 2” in ordine corecta plasate pe trei curse. Pentru ca pariul sa aduca bani, toate selectiile “Primii 2”, ghicite in ordine corecta, trebuie sa fie invingatoare. Daca pariul din prima selectie este castigator, se reinvesteste in a doua si ulterior in a treia selectie.

 

Primii 2 – Patent (ordine corecta) – Are foarte multe aspecte in comun cu “Patent Standard” si este alcatuit din 7 pariuri care implica 3 selectii de tipul “Primii 2 – ordine corecta”, pe trei curse. Acest pariu trebuie sa fie alcatuit din 3 pariuri simple, alte 3 duble si un singur pariu triplu. Un eventual castig iti poate fi garantat de orice selectie de tipul “Primii 2 – ordine corecta”.

 

Primii 2 – Yankee (ordine corecta) – Este aproape similar pariului numit “Yankee”, varianta standard si are urmatoarele caracteristici: este alcatuit din 11 pariuri care implica 4 selectii de tipul “Primii 2 – ordine corecta” stabilita pe 4 curse, este conturat de 6 pariuri duble, 3 triple si un singur pariu cu 4 selectii in componenta si garanteaza castigul atunci cand oricare din cele doua selectii de tipul “Primii 2 – ordine corecta” se dovedeste a fi ghicita.

 

Primii 2 – Dublu (orice ordine) – Format din 4 pariuri care implica 2 selectii de tipul “Primii 2 – orice ordine”, stabilite pe doua curse, se poate castiga doar daca ambele selectii “Primii 2 – orice ordine” sunt ghicite cu exactitate. Exista 4 situatii in care puteti castiga acest pariu iar pentru a le intelege puteti urmari tabelul de mai jos.

 

1 2 3 4
Cursa 1 a-b a-b b-a b-a
Cursa 2 c-d d-c c-d d-c

 

Combinatiile pe care le puteti vedea mai sus va pot face castigator.

 

Primii 2 – Triplu (orice ordine) – Format din nu mai mult sau mai putin de 8 pariuri care, la randul lor, implica 3 selectii de tipul “Primii 2 – orice ordine”, pe trei curse, va poate declara castigator doar daca toate cele 3 selectii “Primii 2 – orice ordine” sunt castigatoare. Se aplica 5 Euro “Primii 2 – Triplu (orice ordine)” si 8 unitati de miza 5 Euro, miza totala 40£. In tabelul prezentat mai jos aveti acces la toate cele 8 posibile rezultate cu care puteti castiga acest bilet online.

 

1 2 3 4 5 6 7 8
Cursa 1 a-b a-b b-a b-a a-b a-b b-a b-a
Cursa 2 c-d d-c c-d d-c c-d d-c c-d d-c
Cursa 3 e-f f-e e-f f-e f-e e-f f-e e-f

 

Combinatie Primii 2 – Duble si Triple – Un stil de pariere adresat celor mai experimentati, presupune pariuri “Combinatie Primii 2” pe 2 curse duble sau 3 curse triple. Eventualul castig poate fi garantat doar de scenariul prin care fiecare pariu de tip “Combinatie Primii 2” iese castigator.

 

Primii 3 – Principalul obiectiv pe care trebuie sa-l indeplinesti la acest tip de pariu este prezicerea exacta a locurilor 1,2 si 3 intr-o cursa de caini sau cai. Puteti apela la stilul de joc “Primii 3” doar daca jucati curse de cai sau caini de cate 8, ori optati pentru cote cu handicap.

 

Primii 3 – ordine corecta (stc) – Forma de pariere extrem de simpla, presupune ghicirea locurilor 1,2 si 3 in ordinea corecta. “Primii 3 – ordine corecta” implica 3 selectii pe aceeasi cursa.

 

Pariu conditionat bidirectional – Titlul acestui stil de pariere este suficient de sugestiv. Pariu conditionat bidirectional implica intre doua si douasprezece selectii obisnuite conectate prin reguli. Aproape identic cu pariul conditionat simplu, selectiile acestuia progreseaza din ambele directii – atat de sus in jos, cat si invers. Se accepta ambele tipuri: “Single Action” si “Double Action”.

 

Sa nu castige (pariu Impotriva) – Un pariu care mizeaza pe faptul ca un cal sau echipa nu va castiga cursa / meciul.

 

Exacta – Un alt pariu de tip pool care implica 2 selectii pe aceeasi cursa, unde conditia de castig este ghicirea exacta a primelor doua locuri in ordinea corecta.

 

Toteswinger – Permite posibilitatea de a selecta doi cai care sa termine pe locurile 1,2 si 3. Trebuie mentionat ca acest tip de pariu nu este acceptat decat pentru cursele cu sase sau mai multi participanti nominalizati de Tote Direct.

 

Scoop 6 – Permite sa efectuati o selectie in fiecare din cele sase curse Scoop 6 de sambata, conform nominalizarilor Tote. Trebuie sa stiti ca se aproba pariuri efectuate pe linie simpla si permutari cu o miza minima de doi Euro. Ulterior, un fond devident de castiguri este declarat pentru participantii care au selectat toti cei sase cai invingatori. Participantii castigatori se inscriu ulterior in grafic pentru inregistrarea la fondul de bonus din sambata urmatoare.

 

Totesuper7 – Cu o miza minima de 2 Euro, aveti posibilitatea de a selecta invingatorii a 7 curse nominalizate. Plata se efectueaza cu un castig pentru 7 selectii clasate.

Decizie de participare cursa – Informatiile sau ansamblul de informatii si date la care proprietarii si antrenorii trebuie sa decida in privinta unei eventuale participari sau neparticipari a cailor care apartin unei curse.

 

Curse simultane –  Ansamblul de pariuri, dedicate jucatorilor de pariuri online pe bani, care se petrec la aceeasi ora insa in cadrul unor competitii diferite.

 

Participantii se afla la start – Termen folosit des la cursele de cai si caini, indica momentul in care toti participantii la cursa se afla la linia de start si sunt pregatiti pentru competitie.

 

B.A.G.S – Termen provenit din limba engleza, de la Bookmakers Afternoon Greyhound Service, reprezinta totalul pariurilor online de curse caini si cai care se desfsoara dupa amiaza, ora locala.

 

B.A.G.S – Primii 2 – Asemanator B.A.G.S se adreseaza competitiilor desfasurate intre caini si cai si reprezinta ansamblul de curse desfasurate dupa amiaza. Totusi, acest termen reprezinta devidentul computerizat “Primii 2” din cadrul aceluiasi tip de competitie.

 

Cote de pista –Cote finale stabilite pentru o cursa de caini sau cai, sunt transmise de pe pistele de curse imediat inaintea inceperii cursei. Cotele de pista sunt cele pe care jucatorii de pariuri online pe bani pot paria si vor stabili un eventual castig.

 

Primii favoriti – Termen folosit in momentele in care exista 3 sau mai multe selectii in cadrul unei competitii. De obicei cotele din cadrul Primii favoriti sunt mici.

 

Primii 2 – ordine corecta (CSF) – Pentru a se transforma in castig, acest tip de pariere online pe bani presupune ghicirea exacta a primelor 2 pozitii pe care participantii la curse, caini sau cai, le pot ocupa in cadrul unui pariu de 1 Euro.

 

Cote initiale – Termenul reprezinta prima cota stabilita in privinta unei curse. Aceasta cota initiala se stabileste inainte de cele ale pariurilor de pe pista.

 

2.0 (evens) – Cota care rezulta un egal dintre profit si miza initiala.

 

Pariu toate posibilitatile – Reprezinta limita sau totalul pariurilor duble, triple care pot exista intr-un ansamblu de selectii.

 

Handicap – Caracterizeaza o cursa de caini sau cai al caror concurenti nu pornesc la linia de start cu sanse egale. De pilda, caii pot fi incarcati cu greutati suplimentare iar cainii sunt obligati sa lase un avans celorlalti.

 

Conditie selectie (pariu conditionat) – Momentul sau practica prin care se impune castigarea selectiilor doar printr-un rezultat favorabil a selectiilor anterioare. Mai simplu, reprezinta o conditie speciala prin care succesul selectiilor depind de selectiile anterioare.

 

Pariu cumulativ – Reprezinta maniera prin care o selectie poate reinvesti in a doua, a treia, si asa mai departe. Pana cand pariul se termina, fiecare selectie anterioara va reinvesti banii castigati in urmatoarea selectie care exista pe un pariu.

 

Pista All weather – Caracteristica principala a unei piste All weather este capacitatea sa de a permite desfasurarea unei curse indiferent de conditiile meteo. Apeland la o pista All weather, sansele ca o cursa sa fie anulata sunt cu mult reduse.

 

Pariuri antepost – Pariurile antepost sau altfel spus cotele antepost sunt acelea care se stabilesc de catre casa de pariuri online inainte de evenimentele majore care urmeaza sa aiba loc. Pariul antepost vine cu o conditie – Daca, spre exemplu, calul sau cainele pe care s-a pariat nu participa la cursa, pariul va fi necastigator.

 

Pariu conditionat – Se caracterizeaza prin scenariul in care o parte din castigurile dintr-un anumit pariu se pot reinvesti in alt pariu care urmeaza.

 

Selectie neparticipare – Reprezinta procesul cu ajutorul caruia participantii din cadrul unei curse sunt eliminati – de regula, atunci cand cursa are in componenta mai multi inscrisi decat este necesar. Procesul se realizeaza prin clasificarea cailor, in functie de greutate, in ordine crescatoare.

 

Bar price – Participantii din cadrul unei curse care nu devin cotati in timpul afisarii cotelor initiale publicate de SIS.

 

Dead-heat – Un eveniment care se intampla extrem de rar, are loc atunci cand 2 sau mai multi concurenti de cursa ating linia de final simultan. Este imposibil pentru arbitru de decida care concurent a ajuns pe primul loc chiar si cu filmarile in dotare, astfel are loc Dead-heat.

 

Each-way – Termen recunoscut de multe case de pariuri online dinRomania, presupune posibilitatea jucatorului de a opta pentru o victorie sau clasare in privinta unei selectii.

 

Favorit – Cel mai cunoscut termen din lumea pariurilor sportive, favoritul este cel pe care lumea are cea mai mare incredere sa parieze pentru ca are cele mai mari sanse de castig. De regula cei favoriti dispun de cote mai mici.

 

First Show – Cea dintai oferta de cote vizavi de un eveniment.

 

Primii 2 – ordine corecta – Indiferent ca vorbim de o cursa de caini sau cai, Primii 2 – ordine corecta presupune ghicirea efectiva a pozitiilor 1 si 2, in ordinea corecta, de catre pariorul online.

 

Primii 2 – favoriti – Reprezinta momentul in care exista 2 selectii din cadrul unui eveniment cu aceleasi cote. Aceste cote sunt de regula cele mai mici.

 

Cote mai mari de 2.0 – Pariul al caror selectii nu au cote mai mici de 2.0. In acest caz profitul este de fix 2 ori valoarea mizei adaugate.

 

Cote mai mici de 2.0 – Pariul al caror selectii nu au in componenta cote mai mari de 2.0. In acest caz profitul poate fi mai mic decat miza stabilita la inceput.

 

Pari-mutuel – Acest termen mai poate fi recunoscut si sub forma Tote francez. InAnglia, casele de pariuri platesc bani pentru ghicirea evenimentelor majore ce pot avea loc in Franta.

 

Permutari/perm – Termen sinonim cu “oricare” si este folosit des in pariurile care vizeaza fotbalul american si reprezinta pariuri triple pentru 5 selectii oarecare.

 

Castiguri – Termen care reflecta faptul ca pe langa miza jucata mai exista si alti bani pe care jucatorul i-a castigat. Sinonim pentru castiguri ar fi “profit”.

 

Selectie sau selectii – In functie de eveniment, calul, cainele sau echipa de fotbal pe care a mizat jucatorul, reprezinta o selectie. Atunci cand jucatorul mizeaza pe mai multe echipe de fotbal, spre exemplu, acesta face mai multe selectii. Un bilet de pariuri poate contine mai multe selectii.

 

Show – Termen ce reprezinta lista de cote disponibile pentru un anumit eveniment. Aceasta este de regula publicata de SIS.

 

Cota – Valoarea in bani atribuita de un jucator de pariuri in privinta unei selectii.

 

Unitate miza – Reprezinta pragul minim pe care trebuie sa-l respecte o miza. Acesta poate sa difere in functie de pariu.

 

Cote de start / SP – Cotele care definesc exact si precis valoarea unui pariu insa al carei valabilitate exista doar pentru exceptia cazurilor in care nu exista alte cote.

 

Analiza oficialilor – Reprezinta procesul de determinare a identificarii neconcordantelor sau incidentelor care pot avea pe parcursul unei curse si care pot afecta integritatea acesteia.

 

Tattersalls – Asa cum in fotbal sunt tribunele vip, aici Tattersalls reprezinta standurile principale aflate la o pista de curse (cai sau caini).

 

Tattersalls – Regula 4 – Aceasta regula se aplica in momentul in care un participant la curse a fost retras, inainte de a se da startul, iar timpul ca pariurile sa fie modificate nu mai este suficient. Diferenta de castig se face in baza cotei participantului care s-a retras, din momentul exact a retragerii sale. Trebuie mentionat ca Regula 4 se pune in aplicare si in momentul in care pariurile au fost introduse la pretul existent de pista inainte de retragerea participantului.

 

Tote – Un intreg sistem de pariere, alternativ, insa care functioneaza pe sistemul pool.

 

Walk Over – Foarte rar intalnit, Walk Over inseamna participarea la cursa a unui singur candidat pentru un anumit eveniment.

 

Cantar oficial – Cantarul oficial poate determina daca un jocheu poate participa la cursa sau nu – greutatea sa fiind un element care poate influenta acest fapt. Datorita cantarului oficial se ofera unda verde participantilor sau acestia nu vor mai avea dreptul la participare. Dupa semnalul cantarului oficial rezultatul pariurilor existente nu mai poate fi modificat.

 

Profit – Reprezinta diferenta de bani, in plus, care exista dintre miza initiala si castigul jucatorului. Daca jucatorul a investit 5 lei pe bilet iar castigul este de 20 lei, inseamna ca profitul reprezinta aceasta diferenta de 15 lei.

 

Retras – Termenul “retras” este afisat atunci cand exista o decizie oficiala de retragere a unui cal dintr-o anumita cursa, si care are loc, de obicei, inainte de inceperea cursei. Nu este exclus sa se intample chiar dupa declansarea semnalului de start.

 

Cote mai mari de 2.0 – Sunt acele cote care au valoarea mai mare decat 2.0 si ofera un profit garantat jucatorului de pariuri online.

 

Cote mai mici de 2.0 – Sunt acele cote care au valoarea mai mica decat 2.0 si nu pot oferi garantia unui eventual castig jucatorului.

 

Partida restrictionata – Uneori, din cauza accidentelor sau conditiilor meteo neprielnice, o partida poate fi restrictionata si capata aceasta eticheta pentru a evita stabiliarea unui pariu de catre jucatori.

 

Grupate – Momentul in care unul sau mai multe selectii sunt grupare in cadrul unui singur pariu.

 

Cover – Reprezinta momentul in care un favorit castiga cu o diferenta de puncte marita fata de handicapul stabilit.

 

Dime line – Reprezinta o diferenta de 10 centi in jocul de baseball.

 

Devident – Acceptate in cazul curselor de cai din SUA, devidentele sunt declarate la o miza de 2 usd si sunt acceptate pentru fiecare 2 usd pe care il puteti miza in cadrul curselor.

 

Double Action – Un pariu care depinde de conditia ca selectiile sa depinda de castigarea selectiei anterioare. Daca selectia este pierduta, pariul nu va mai avansa pentru selectiile viitoare.

 

Double header – Reprezinta momentul in care doua echipa asemanatoare disputa doua partide de joc separate in aceeasi zi.

 

2.0 (even money) – Pariul care are cota egala fix cu 2.0.

 

Exacta – Asemanator cu pariul englezesc “Primii 2”, acest tip de pariu implica ghicirea, in ordine corecta, a primelor doua poziti pe care le vor avea caii la linia de finish. Acest tip de pariu are specific american.

 

Pariu exotic – Reprezinta un ansamblu de mai multe tipuri de pariuri cunoscute de pariorii online sub forma: Repriza 1, Repriza 2, Castigator, Antepost, Handicat.

 

Favorit – Atunci cand o echipa sau oponent este favorit inseamna ca acesta are sanse mai mari de castig, in consecinta cotele sale vor fi mai mici decat ale adversarilor.

 

Final four – Valabil in cazul campionatului mondial, final four reprezinta ultimele 4 echipe care vor ramane in competitie dintr-un total de 64 de echipe.

 

Antepost – Dedicat competitiilor Superbowl, World Series, cupaStanley si campionatul NBA, acest termen reflecta cotele postate, in avans, pentru castigatorii acestor competitii mari.

 

Grand Salami – Reprezinta cifra totala de goluri din toate evenimentele hochey desfasurate intr-o singura zi. Se poate stabili un pariu cu conditia ca acesta sa fie de tipul “Peste sau Sub”.

 

Echipa gazda – Echipa gazda este acea echipa care gazduieste meciul – pe scurt, este echipa care joaca pe teren propriu.

 

Juice – Reprezinta eventualul profit pe care il poate avea jucatorul de pariuri online.

 

Line (cote) – Fie cota curenta, fie handicapul stabilit vizavi de un anumit meci.

 

Lines (cote) – Simplu sinonim utilizat pentru cote.

 

Pitcheri listati – Termen existent si valabil pentru jocurile de baseball, defineste clar regula ca ambii pitcheri trebuie sa inceapa jocul pe baza programului stabilit. Daca acestia incalca termenii, pariul este anulat iar jocul nu va incepe.

 

MLB – Tradus din limba Engleza reprezinta Liga profesionista de Baseball.

 

Echipa castigatoare / Castigatorul – Reprezinta cotele definite pentru ca o echipa sa castige o competitie – nu se include un eventual egal.

 

NBA – Tradus din limba Engleza inseamna Asociatia Nationala de Baschet.

 

NCAA – Tradus din limba Engleza inseamna Asociatia nationala universitara a sportivilor.

 

NFC – Tradus din limba Engleza inseamna Conferinta nationala de fotbal.

 

NFL – Tradus din limba Engleza inseamna Liga Nationala de fotbal.

 

NHL – Tradus din limba Engleza inseamna Liga nationala de hochei.

 

Invalid – Sinonim cu termenul egal, reprezinta pariul care nu prezinta vreo pierdere sau castig pentru jucator.

 

Nedisponibil – Atunci cand agentia ta de pariuri eticheteaza un eveniment ca nedisponibil inseamna ca aceasta nu accepta de la nimeni pariuri.

 

Peste – Atunci cand, in cazul pariurilor sportive, jucatorul estimeaza corect totalul de puncte al ambelor echipe. Acesta trebuie sa estimeze corect peste care valoare va fi totalul de puncte.

 

Prelungiri – Reprezinta un termen de timp acordat suplimentar pentru echipele rivale si expira atunci cand se determina un castigator sau bariera timpului acordat de prelungiri estesparta.

 

Parlay – Reprezinta pariul ce indeplineste mai mult de o singura conditie.

 

Pick – Scenariul in care nici o echipa nu este favorita – ambele au aceleasi cote.

 

Clasare – In cazul curselor de cai, pariul de tip clasare ofera un castig doar atunci cand calul pe care s-a mizat termina pe locul 1 sau 2.

 

Amanare – Reprezinta un eveniment anulat indiferent de motiv: vreme, starea concurentilor sau altele. Un eveniment amanat va fi reprogramat la o data ulterioara.

 

Pret – Sinonim pentru termenul cote sau handicap la puncte.

 

Puckline – Termen cunoscut pentru competitiile din hochei pentru handicap.

 

Egal – Un eveniment care s-a finalizat la egalitate atuci cand se ia in calcul handicapul si totalul de puncte.

 

Suspendat din motive meteo – Mai mult decat evident, reprezinta un eveniment care nu va mai fi jucat din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Partida va fi reprogramata imediat dupa anuntarea acestei stari.

 

Bidirectional – Valabil doar in cursele de cai vine cu o conditie speciala reprezentand pariul de tip “Exacta” care prezice cei 2 cai in ordine inversa – vizavi de pariul de tip “Exacta” obisnuit.

 

Round robin – Pariu Parlay combinat pe trei sau mai multi concurenti plus toate combinatiile valabile pentru acestia.

 

Run line (handicap) – Cunoscut in jocurile de baseball este sinonim cu handicap.

 

Ryder Cup – Acest termen reprezinta un turneu de golf care se organizeaza odata la fiecare 2 ani. In aceasta competitie se vor confrunta doar cei mai buni jucatori de golf din Statele Unite cu cei mai buni din Europa. Competitia va avea loc atat pe terenurile celor din SUA cat si pe a oponentilor din Europa.

 

1-2-3 – Pariu dedicat curselor de cai care vine cu o conditie speciala: castigarea unui cal pe pozitiile unu, doi sau trei.

 

Single Action – Conditie speciala pentru un pariu conditionat: selectiile pot iesi castigatoare doar daca cea precedenta castiga. Atunci cand o selectie pierde toate celelalte vor pierde.

 

Handicap – Stabilirea unui avantaj in favoarea unei anumite echipe date.

 

Cupa Stanley – Campionatul oficial de hochei.

 

Pariu simplu – Reprezinta pariul care se stabileste pe un cal, caine sau echipa.

 

Superbowl – Campionatul oficial de fotbal american.

 

Egal (Tie) – Tipul de pariu care nu poate desemna vreun invingator deoarece scorul pentru competitia respectiva ilustreaza egalitatea.

 

Total puncte – Dedicat sistemului “peste sau sub”, total puncte reprezinta totalul de puncte sau goluri pe care un jucator de pariuri online trebuie sa-l ghiceasca.

 

Sub – Pariu sportiv care impune jucatorului sa ghiceasca totalul de puncte pe care ambele echipe le vor avea. Evident, pentru ca pariul sa fie castigator se cere ghicirea “sub” anumitor valori definite.

 

Underdog – Termen asociat, uneori, si cu “dog” ilustreaza sansele mari ca o anumita echipa sa piarda. De obicei se eticheteaza “underdog” pentru echipa al caror sanse de castig sunt absolut minime.

 

Vigorish – Reflecta un comision al agentiei de pariuri online pe un pariu care este pierzator.

 

World Series – Campionatul oficial de baseball.

 

Action – In jocurile de baseball, Action face referire la plasarea unui pariu online indiferent de pitcherul disponibil.

 

Joc adaugat – Un eveniment care nu exista in programulLas Vegas obisnuit insa care este introdus pentru castigul pariorilor online.

 

AFC – Tradus in Limba Romana inseamna Conferinta de fotbal american.

 

Cumparare – Un parior online poate plati mai mult pentru a putea primi ½ de punct sau mai mult in castigul sau pentru un eveniment cu handicap puncte.

 

Canadian line – Reprezinta combinatia de pariuri de tip “handicap” sau “echipa castigatoare” in jocul de hochei.

 

Dog – Termen utilizat pentru echipele care, din perceptia tuturor, au cele mai mic sanse de castig. Acest termen este asociat si cu “underdog”.